Slager op ‘kruistocht’ tegen leegstand


Slager op 'kruistocht' tegen leegstand

Slager en 'officieus stadsdichter' Jean-Pierre Smet uit Temse is een ludieke actie begonnen tegen de leegstand. "Ik voer een kruistocht tegen verloedering en leegstand", stelt de slager.

In onvervalste Femen-stijl sloeg slager Jean-Pierre maandag onverwacht toe in het hart van Temse. Met een zwart kruis op zijn blote bovenlijf trok hij ten strijde tegen de leegstand van de winkels. "De eerste van een reeks ludieke initiatieven om de aandacht te vestigen op dit probleem in Temse en de deelgemeenten. In Steendorp bijvoorbeeld is er binnenkort niet eens een slager meer. In mijn eerste actie laat ik aan elke leegstaande winkel in de centrumstraten een bloem achter. Ik ben nog niet rond, maar nu al ben ik 25 bloemen kwijt aan evenveel leegstaande winkels", telt de slager.

"Algemeen gaat de zelfstandige ondernemer gebukt onder te zware lasten. In Temse zelf hebben we te lijden onder de nabijheid van het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas. Aankopen doen bij een zelfstandige in de straat niet mag teloorgaan door de langzame wurging van grootwarenhuizen en koopcentra. De kleine winkel, waar je geen nummer in de rij bent, waar de zaakvoerder zijn unieke producten grondig kent, verdient meer respect."

Kleine ingrepen

"We zijn ons bewust van het probleem", beseft schepen van Lokale Economie Geert Vandersickel (N-VA): "Er verdwijnen winkels maar er komen geen nieuwe bij. We zijn een overleg gestart met vertegenwoordigers van de middenstand en het is de bedoeling dit verder te zetten. Via kleine ingrepen hopen we op korte termijn al een verschil te maken."

GUY VAN VLIET / GvA / Foto Gert Cools

Kalooga

Via: zita.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~NMhEZ$30U

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply