Svájcban kér menedéket a Femen ukrán nőjogi szervezet egyik …

(MTI) - Svájcban kér menedékjogot Anna Hucol, a Femen ukrán nőjogi mozgalom egyik vezetője - írta csütörtökön a Kommerszant-Ukrajina című napilap.

    A félmeztelen tüntetéseiről ismertté vált Femen augusztus végén függesztette fel ukrajnai tevékenységét, és elhagyta az országot a tagjait érő folyamatos támadások miatt.
    Anna Hucolt például a nyáron három hét leforgása alatt kétszer is megtámadták, először egy kijevi kávézóban, majd Odesszában verték meg őt és a szervezet két másik tagját.
    Ukrajna elhagyása mellett akkor döntöttek végleg, amikor a rendőrség átkutatta a szervezet kijevi irodáját, ahol fegyvereket találtak. A Femen szerint a fegyvereket maguk a hatóság emberei helyezték el. Az ügyben büntetőeljárás indult, a Femen-aktivistákat hét évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.
    A lap értesülése szerint a szervezet központja jelenleg Franciaországban van, ahol Inna Sevcsenko Femen-vezető tavaly alapított új székhelyet, júliusban pedig megkapta a politikai menekültstátust.
    Anna Hucol közölte, hogy ügyvédje most gyűjti össze a büntetőeljárásokról, az őt érő támadásokról és az ellene folytatott megfigyelésekről szóló dokumentumokat a menedékkérelemhez. Nem hozta nyilvánosságra, hogy a többi Femen-aktivista mely országban kér menedéket, csak annyit árult el, hogy valamennyien Európában.

Via: webradio.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~fcz1U$4CZ

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply