Topless protest tegen armoede in Davos

Tot en met zondag vindt het World Economic Forum (WEF) plaats in het Zwitserse Davos, om te praten over onder meer de economische problemen in de wereld. Het is een jaarlijkse bijeenkomst van CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld (met een jaarlijkse miljadenomzet), internationale politici en geselecteerde intellectuelen en journalisten. Drie Oekraïnse vrouwen trotseerden de vrieskou en probeerden topless over de afsluiting van het zwaarbewaakte conferentiecentrum te klimmen. Volgens ooggetuigen greep de politie hardhandig in.

 

Het trio, lid van de vrouwenbeweging ‘Femen’, wilde protesteren tegen de armoede in de wereld. Naaktheid is een goede manier om de mensen op te jutten, zei een van de drie vrouwen in een Zwitsers boulevardblad. Ze hadden hun bovenlichaam beschilderd met protestleuzen, waarin ze deelnemers omschrijven als ‘gangsters’. Ook de Occupy beweging was aanwezig in Davos, terwijl binnen de congresmuren werd gedebatteerd over de problemen in Europa en de rest van de wereld. Het WEF werd in 1971 opgericht en komt meestal bijeen in Davos. Het heeft grote invloed op wereldwijde besluitvorming is daardoor een machtig adviesorgaan, maar de organisatie wordt gedomineerd door vertegenwoordigers uit Europa, de Verenigde Staten en Japan. 

Lees ook:Betogers verwelkomen beurshandelaren met rode loper
Lees ook:Occupy Wall Street geeft zich niet gewonnen
Lees ook:Occupy Wall Street organiseert Occupy Xmas
Lees ook:Occupy protest legt haven Oakland lam
Lees ook:Politie grijpt hard in bij Occupy protest New York

Heb jij Wereldnieuws.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!

Open all references in tabs: [1 - 9]

Via: wereldnieuws.blog.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~SH47T$Sc

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply