Topless protest tegen gevangenschap Pussy Riot

AMSTERDAM - Het popfestival Gogbot in Enschede staat dit jaar in het teken van Pussy Riot. Zo komt de Oekraïense activiste Inna Shevchenko met ontbloot bovenlijf een christelijk kruis omzagen.

Foto:  FEMEN/Ukrafoto

Dat bevestigt de organisatie.

Vrijdag 7 september staat het vierdaagse popfestival stil bij het gevangenschap van de Russische punkband Pussy Riot. Inna Shevchenko, het boegbeeld van de Oekraïense protestgroep FEMEN, houdt een presentatie en voert een speciale "nog geheime" actie uit. Een cameraploeg uit Wenen filmt het geheel.

Tijdens haar presentatie zaagt Shevchenko een christelijk kruis om met een kettingzaag, uit protest tegen het gevangenschap van de vrouwen van Pussy Riot. Diezelfde dag zijn er optredens van punkformatie Vrouwen Zijn OK, dance-act Killahbeats en van het radicaal militante Suicide Inside uit Wit-Rusland.

Signaal

Gogbot wil met zijn programma rondom de veroordeling van Pussy Riot "het signaal afgegeven dat niets meer heilig is in een land dat zich democratisch noemt en het recht van een kunstenaar beperkt haar werk te kunnen maken en presenteren".

De organisatie van het gratis toegankelijke festival "verklaart zich vanzelfsprekend solidair met het lot dat drie dames uit de punk performance groep Pussy Riot in het dictatoriale Rusland van vandaag de dag ten deel gevallen is". Gogbot vindt dit jaar voor de achtste keer plaats op dertien locaties in Enschede.


Inna Shevchenko zaagt christelijk kruis om in Kyiv


Door: NU.nl/Pierre Oitmann

Via: nu.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Ug8EB$1aB

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply