Toppløsbokset mot hjemmevold

Ikledt boksehansker, og ikke så veldig mye mer, tok aktivister fra den ukrainske kvinnekampgruppa Femen lørdag til gaten utenfor parlamentet i den bulgarske hovedstaden Sofia. Målet med aksjonen var å sette fokus på at bulgarske kvinner ofte utsettes for vold i hjemmet.

Les også: Toppløse aktivister bortført i Hviterussland

Mange utsettes for vold

Ifølge det bulgarske nettstedet novinite.com, har gruppen dokumentasjon på at så mange som hver fjerde bulgarske kvinne har blitt utsatt for vold i hjemmet.

Gruppen påpekte dessuten at det langt fra er noen selvfølgelighet at vold i hjemmet blir fulgt opp strafferettslig, selv om fjoråret innebar den første domfellelsen noensinne i Bulgaria for vold i hjemmet.

Se også: Toppløs-demonstrasjon mot Putin

Del på facebook

Menneskehandel

Også menneskehandel var et av punktene gruppen aksjonerte mot. Ifølge gruppen er denne typen kriminalitet langt høyere i landet enn det offisielle tall viser. TRE AKSJONISTER: To kvinner fra Ukraina og en fra Bulgaria deltok i Femen-aksjonen i Sofia lørdag.TRE AKSJONISTER: To kvinner fra Ukraina og en fra Bulgaria deltok i Femen-aksjonen i Sofia lørdag. Foto: Reuters/SCANPIX

Med rød sminke som skulle imitere blod, gikk toppløsaktivistene løs på hverandre i en form for leke-boksekamp. Politiet grep inn og skilte partene, men kvinnene slapp å bli innbrakt som følge av markeringen.

Les også: Toppløsdemonstranter drar på europaturné

Førte til trafikkork

Selv om det ikke er kjent om de bulgarske politikerne fikk med seg budskapet, fikk mange av byens borgere med seg den lettkledte protesten. BLODIG: I kledt boksehansker og sminket med rødt som skulle forestille blo, slo aksjonistene et slag for kvinners rettigheter i Bulgaria.BLODIG: I kledt boksehansker og sminket med rødt som skulle forestille blo, slo aksjonistene et slag for kvinners rettigheter i Bulgaria. Foto: Reuters/SCANPIX

Den bulgarske avisen Standart melder at aksjonen førte til trafikkort i sentrum av Sofia, fordi mange sjåfører – hovedsakelig mannlige – tråkket på bremsen for å få med seg opptrinnet.

To av deltakerne kom forøvrig fra Femens opprinnelsesland, Ukraina, mens en av aktivistene var en lokal bulgarsk kvinne.

Les også: Her blir toppløsaktivister mot atomkraft pågrepet

Open all references in tabs: [1 - 7]

Via: tv2.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~xrzzk$RB

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply