Tunesische activiste Amina stapt uit het “islamofobe” Femen

“Ik wil niet dat mijn naam geassocieerd wordt met een islamofobe organisatie. De actie waarbij meisjes ‘Amina Akbar, Femen Akbar’ riepen voor de Tunesische ambassade in Frankrijk kon ik niet appreciëren”, verklaarde ze in een interview met de Maghreb-editie van The Huffington Post.

“Dat heeft veel moslims en veel van mijn familieleden geraakt. Je moet ieders religie respecteren”, aldus Amina.

De 18-jarige activiste heeft daarnaast ook kritiek op het gebrek aan financiële transparantie bij Femen. “Ik weet niet waar het geld van de beweging vandaan komt. Ik heb het meermaals aan Inna (Sjevtsjenko, die aan het hoofd staat van Femen, nvdr.) gevraagd, maar ik heb geen duidelijke antwoorden gekregen. Ik wil niet in een beweging zitten die werkt met verdacht geld. Wat als het Israël is dat ons financiert? Ik wil dat weten”, klinkt het.

Amina zorgde in maart voor ophef in Tunesië door op haar Facebookpagina met ontblote borsten actie te voeren - het handelsmerk van Femen. Op 19 mei werd ze opgepakt omdat ze het woord “Femen” had geschreven op de muur van een kerkhof in Kairouan, in het centrum van het land. Op 1 augustus werd ze, in afwachting van het proces, in voorlopige vrijheid gesteld.

Via: nieuwsblad.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~rllLH$41D

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply