Ukrán hatóságok: fegyverek voltak a Femen főhadiszállásán

Főoldal /
Külföld

Forrás: MTI | 2013. augusztus 27. kedd 21:15 |
Betű méret növelése
Betű méret csökkentése


A kijevi rendőrség keddi közlése szerint fegyvereket találtak a Femen ukrán nőjogi mozgalom irodáinak átkutatása során. A szervezet tagadja a vádakat, és a hatóságok újabb provokációjának nevezte az esetet.

A kijevi rendőrség közleménye szerint egy névtelen bejelentést követően vizsgálták át a mozgalom főhadiszállását, ahol a házkutatás során egy második világháborús pisztolynak és egy kézigránátnak látszó tárgyat, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Kirill orosz ortodox pátriárkát célkeresztben ábrázoló képeket találtak.

A Femen ugyanakkor azt állítja, hogy a fegyvereket a hatóságok helyezték el irodáiban.

Egy rendőr megpróbálja megakadályozni a Femen nőjogi szervezet egyik félmeztelen aktivistáját, hogy felgyújtson egy orosz zászlót Kijevben 2013. július 18-én. A csoport Alekszej Navalnij, az orosz ellenzék egyik vezetője ellen ezen a napon hozott ötéves börtönbüntetés miatt tiltakozik. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

 

"Megérkeztek a helyszínre és arra utasítottak minket, hogy hagyjuk el a házat, mert egy bejelentés szerint pokolgépet helyeztek el ott. Két-három percre kimentünk, aztán visszahívtak minket, és közölték, hogy ezeket a tárgyakat találták. De nekünk nincsenek fegyvereink (...) Ez abszurd! Önmagában a tény, hogy a rendőrség néhány másodpercen belül egy különleges egységgel szállt ki, jelzi, hogy az egész meg volt rendezve" - mondta Anna Hucol, a Femen egyik vezetője.

Az eset kapcsán egyelőre senkit sem vettek őrizetbe.
A világszerte félmeztelen női aktivistáinak tiltakozóakcióiról híres, a sokkoló akciókkal a nők jogaiért és a szexizmus és diszkrimináció ellen kampányoló szervezet szerint ez a lépés "újabb provokáció" a hatóságok részéről, aminek célja a Femen tevékenységének megfékezése.

Hucolt a közelmúltban kétszer is összeverték a Femen tevékenysége miatt. A szervezet szerint a támadásokat az ukrán belbiztonság rendelte el.

Via: hirado.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~GXLvO$48I

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply