Elhagyja Ukrajnát a Femen

Elhagyja Ukrajnát a Femen

Felfüggeszti ukrajnai tevékenységét és elhagyja az országot a félmeztelen tüntetéseiről ismertté vált Femen ukrán nőjogi mozgalom az aktivistáit ért sorozatos támadások miatt.

2013.08.27 22:13MTI
Kinyomtatom

Fórumozok róla

+Nagyobb betűméret-Kisebb betűméret

"Az utóbbi időben öt támadást hajtottak végre a szervezet aktivistái ellen. Megértettük a jelzést, és úgy döntöttünk, hogy felhagyunk ukrajnai tevékenységünkkel. Meg akarjuk tartani aktivistáinkat, és meg akarjuk védeni őket a támadásoktól. Félünk, hogy megölnek bennünket" - jelentette ki Olekszandra Sevcsenko, a szervezet egyik vezetője.

Hozzátette, hogy a szervezet tagjai nagyobb biztonságban tudhatják magukat külföldön, ahol "az ukrán hatalom nem éri el őket, és veszély esetén védelmet kérhetnek a helyi rendvédelmi szervektől".

A Femen-vezető ugyanakkor nem árulta el, mely országba készülnek átköltözni. A döntésben valószínűleg szerepet játszott, hogy a Femen szerint a hatóságok kedden provokációt hajtottak végre ellenük. A kijevi rendőrség ugyanis azt közölte, hogy fegyvereket találtak a Femen irodáinak átkutatása során.

A szervezet azonban tagadja a vádakat és azt állítja, hogy a fegyvereket a hatóságok helyezték el irodáiban. Tavaly alapított Párizsban új székhelyet a szervezet számára Inna Sevcsenko Femen-vezető, aki idén júliusban megkapta a menedékjogot Franciaországban. 2012 augusztusában menekült Párizsba, miután hazájában eljárás indult ellene, amiért motoros fűrésszel elvágott egy ortodox keresztet Kijev központjában.

Hozzáadom a könyvjelzőhözKüldd ide: DeliciousKüldd ide: DiggKüldd ide: FacebookKüldd ide: myspaceKüldd ide: twitter

Via: ma.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Yi0bD$44o

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply