Videó – Láncfűrésszel döntött feszületet a félmeztelen nő

Az ukrán Femen női mozgalom sem hagyhatta szó nélkül az oroszországi punkzenekar perét. A feminista csoport többször hangoztatta, hogy minden nő mellett kiállnak, akik a diktatúra ellen harcolnak. A feministák szavaikat ismét tettekkel bizonyították, amikor egyik aktivistájuk félmeztelenre vetkőzve, láncfűrésszel döntött ki egy feszületet Kijev főterén, a figyelemfelkeltő akcióval tiltakozva az orosz Pussy Riot lánybanda bebörtönzése ellen.

Az orosz punk együttesért több, mint három tucat városban szerveztek szimpátiatüntetéseket szerte a világban. A lányok február 21-én a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban, az oltárnál adták elő "Szűzanya! Űzd el Putyint" című szerzeményüket. A szabadon véleményt nyilvánító lányok közül hármat letartóztattak, őket most garázdasággal vádolják, melyért akár hét év börtön is járhat. A lányok ügyében péntek délután hirdet ítéletet a bíróság.

Videó (16+):

 

  Címkék:  Kijev
  ,  láncfűrész
  ,  Pussy Riot
  ,  ukrán feministák
  ,  félmeztelen nő
  ,  ukrán Femen

  Open all references in tabs: [1 - 6]

  Via: dh-online.hu


  Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~1OZbb$1W1

  This entry was posted in HU and tagged on by .

  About FEMEN

  The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

  Leave a Reply