Με σοβαρές κατηγορίες κρατείται η ακτιβίστρια της Femen

ΕΚΛΕΨΕ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΗ ΤΟ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΤΝΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Για εξύβριση της θρησκείας, για άσεμνες πράξεις σε δημόσιο χώρο, καθώς και για κλοπή κατηγορείται από το κράτος του Βατικανού το μέλος της οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών Femen που συνελήφθη την Παρασκευή, όταν γυμνόστηθη άρπαξε από τη Φάτνη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και μπροστά στα μάτια χιλιάδων πιστών, το ομοίωμα του νεογέννητου Ιησού. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, η Ουκρανή Ιάνα Αλεξάντροβνα Αζχντάνοβα κρατείται πριν από την ανάκριση από το δικαστήριο του Βατικανού καθώς η ενέργειά της «προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα πολλών ανθρώπων».

Οι ακτιβίστριες των Femen πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στο Βατικανό πριν από λίγο καιρό και οι Αρχές της Αγίας Έδρας τούς επέτρεψαν να φύγουν χωρίς να παρέμβουν. Αλλά αυτήν τη φορά, όπως είπε ο πατέρας Λομπάρντι, το Βατικανό αποφάσισε να συλλάβει την Αζχντάνοβα καθώς η «θρησκευτικά εχθρική φύση της διαμαρτυρίας της πρέπει να θεωρηθεί ως εξαιρετικά σοβαρή λόγω των συνθηκών που προσβάλλουν σκόπιμα τα θρησκευτικά συναισθήματα ενός πολύ μεγάλου αριθμού πιστών».

Η γυμνόστηθη ακτιβίστρια συνελήφθη με την άμεση παρέμβαση ενός αστυνομικού, ο οποίος την σκέπασε με ένα παλτό και την απομάκρυνε από την πλατεία και ενώ η Ουκρανή ακτιβίστρια φώναζε το σύνθημα που είχε γραμμένο στο στήθος της: «Ο Θεός είναι γυναίκα». Η ιστοσελίδα της οργάνωσης Femen έγραψε ότι η ακτιβίστρια εξέφρασε τη διαμαρτυρία της ως μέρος της εκστρατείας αμφισβήτησης των θρησκειών «Σφαγή των Αθώων» για τη «μανιακή επιθυμία να ελέγξουν τη γονιμότητα των γυναικών».

Via: sigmalive.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~cytwV$5lN

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply