Εξαφανίστηκε Τυνήσια ακτιβίστρια

Το όνομα της, Αμίνα. Είναι η πρώτη Τυνήσια που είχε το θάρρος να "ποστάρει" γυμνόστηθες φωτογραφίες της στο Facebook σε ένδειξη συμπαράστασης στο φεμινιστικό κίνημα Femen. Εδώ και λίγες ημέρες αγνοείται και από την Πέμπτη, παγκόσμιες ανθρωπιστικές οργανώσεις την αναζητούν.

Οι φωτογραφίες της "ανέβηκαν" και στο site της ομάδας Femen. "Το σώμα μου ανήκει σε εμένα και σε κανέναν άλλο", έγραψε με μελάνι στο στήθος της στα αραβικά, καθώς και το "Fuck you morals". Από τις αρχές της εβδομάδας, η Αμίνα αγνοείται. Η σελίδα της στο Facebook δεν έχει ανανεωθεί, το τηλέφωνο της δεν απαντά, ενώ ο λογαριασμός της στο Skype είναι κλειστός.
Οι φωτογραφίες της είχαν προκαλέσει ηλεκτρονικό πόλεμο στον αραβικό κόσμο, με πολλούς χρήστες να καταφέρονται εναντίον της με υβριστικά μηνύματα και απειλές για τη ζωή της. Πρόσφατα, σύμφωνα με την εφημερίδα Kapitalis, ο ιεροκήρυκας Adel Almi, δήλωσε πως η ποινή της θα έπρεπε να είναι από 100 χτυπήματα με μαστίγιο στην πλάτη, μέχρι και λιθοβολισμός.
"Η πράξη της μπορεί να αποκαλέσει αποτρόπαιες μιμήσεις της, να εξαπλωθεί σαν επιδημία και σε άλλες γυναίκες. Επιβάλλεται να τιμωρηθεί", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Αν η Αμίνα συλληφθεί, η ποινή που προβάλλεται από το Δίκαιο της χώρας της για προσβολή των ηθών και του θρησκευτικού νόμου, είναι δίχρονος εγκλεισμός στη φυλακή και χρηματικό πρόστιμο.
Πάνω από 15.000 άνθρωποι, έχουν υπογράψει αίτηση, ζητώντας την τιμωρία όσων απειλούν τη ζωή της νεαρής. Φεμινιστικές ομάδες κινητοποιούνται παράλληλα σε παγκόσμιο επίπεδο για την εύρεση και προστασία της. Η 4η Απριλίου, έχει μάλιστα οριστεί ως "Η Ημέρα της Αμίνα", ενώ οι χρήστες του Twitter δημιούργησαν το Hashtag #Amina όπου και δημοσιεύονται πληροφορίες και εξελίξεις για την υπόθεση της 19χρονης.
Από τη μεριά της, η ομάδα Femen, ανέφερε σε γραπτή της ανακοίνωση: "Οι βαρβαρικές απειλές εις βάρος της Αμίνα είναι απαράδεκτες. Φοβόμαστε για τη ζωή της. Καλούμε όλες τις γυναίκες να παλέψουν για την ελευθερία τους κατά των θρησκευτικών αγριοτήτων. Χρησιμοποιήστε το σώμα σας σαν "καμβά" για τα συνθήματα υπέρ της ελευθερίας. Γυμνά στήθη ενάντια στο Ισλάμ (Bare breasts against Islamism)". Λίγο αργότερα η σελίδα τους στο διαδίκτυο δέχτηκε επίθεση από hackers, που αντικατέστησαν τις γυμνές φωτογραφίες με αντίστοιχες του Κορανίου.
Ποιες είναι οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες Femen
Για την ομάδα Femen όλα άρχισαν το 2010 στο Κίεβο της Ουκρανίας, όταν έκαναν την πρώτη τόπλες ακτιβιστική τους ενέργεια. Ιδρυτικά μέλη της, είναι η Άννα Γκουτσόλ, η Αλεξάνδρα Σεβτσένκο και η Οκσάνα Σάντσκο. Δυναμικοί πυρήνες της οργάνωσης έχουν δημιουργηθεί σε Γαλλία και Γερμανία.
Οι ίδιες αναγνωρίζουν ότι η δράση τους εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους καθώς όπως λένε στην Ουκρανία κάθε τους ενέργεια τελειώνει με συλλήψεις και μώλωπες στο κορμί τους. Τα τηλεφωνήματα τους παρακολουθούνται και κάνουν λόγο για κοριούς που έχουν τοποθετηθεί στα γραφεία τους.
Ο Τυνήσιος πρόεδρος Μαρζούκι συζήτησε με την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ για την διαδικασία εκδημοκρατισμού στη χώρα του
Αξίζει εν τω μεταξύ να σημειωθεί ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Τυνησίας Μονσέφ Μαρζούκι συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο και συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση της δημοκρατίας και των ελευθεριών στη χώρα της βόρειας Αφρικής.
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τη συζήτησή τους στα μέσα ενημέρωσης. Η Γερμανία έχει δεσμευτεί στο παρελθόν να συμβάλει στην διαδικασία μετάβασης της Τυνησίας στην δημοκρατία. Μετά τη συνάντησή του με την Μέρκελ ο Μαρζούκι επρόκειτο να μεταβεί αεροπορικώς στο Μόναχο, όπου πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.
Η επίσημη επίσκεψη του Μαρζούκι στη Γερμανία γίνεται περίπου δύο χρόνια μετά την πτώση του αυταρχικού καθεστώτος του Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην Τυνησία. Ο Μαρζούκι προειδοποίησε, στην διάρκεια της συνάντησης του με τον Γερμανό πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ, για την απειλή που θέτει ο εξτρεμισμός στη χώρα αυτή.

Via: sigmalive.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~w238D$2Rb

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply