Προβοκάτσια καταγγέλλει η Femen για τα όπλα

Όπλα στην έδρα της οργάνωσης Femen στην Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι βρήκαν οι αστυνομικές αρχές, προβοκάτσια καταγγέλλει από την πλευρά της η οργάνωση, που κατηγορεί τις ρωσικές και ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για την υπόθεση.


Στιγμιότυπο από τη δράση των Femen τον Ιούλιο στο Κίεβο

Στιγμιότυπο από τη δράση των Femen τον Ιούλιο στο Κίεβο

Στην ανακοίνωση της ουκρανικής αστυνομίας αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί κατάσχεσαν αντικείμενα που προσιδίαζαν σ' ένα πιστόλι και σε μία χειροβομβίδα και τα οποία θα εξεταστούν από ειδικούς». Η έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγινε ύστερα από ανώνυμη πληροφορία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο της οδού Μιχαϊλόφσκαγια, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Femen.

Η πρόεδρος του ουκρανικού τμήματος της οργάνωσης, Άννα Γκουτσόλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η αστυνομία ανέφερε ότι εντόπισε ένα τουφέκι, μια χειροβομβίδα και πορτρέτα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου πατριάρχη Κύριλλου. «Είναι προβοκάτσια. Ποτέ δεν είχαμε όπλα» τόνισε η ίδια, σημειώνοντας ότι τα όπλα ενδέχεται να τοποθετήθηκαν στα γραφεία εν αγνοία των ακτιβιστριών.

Σύμφωνα με ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, την Άννα Σεφτσένκο, οι ακτιβίστριες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη επτά ετών εάν κριθούν ένοχες για παράνομη οπλοκατοχή.

Στα τέλη Ιουλίου συνελήφθησαν στο Κίεβο τρεις ακτιβίστριες που προγραμμάτιζαν να διαδηλώσουν εναντίον της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας στην Ουκρανία και η ίδια η Γκουτσόλ δέχτηκε επίθεση.

Το κίνημα Femen ιδρύθηκε στην Ουκρανία, αλλά πλέον έχει την έδρα του στο Παρίσι. Εδώ και πολλά χρόνια κινητοποιείται σε όλο τον κόσμο καταγγέλλοντας τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, την ομοφοβία, τα αυταρχικά καθεστώτα, τη νοθεία στις εκλογές, καθώς και τις στενές σχέσεις μεταξύ εκκλησίας και κράτους.

Via: enet.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~QyIP8$44j

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply