Femen beschuldigt politie van plaatsen explosieven


De feministische actiegroep Femen beschuldigt de Oekraïense politie ervan dat die tijdens een inval in het hoofdkantoor in Kyiv explosieven en een geweer heeft geplaatst. Op die manier zou de politie de groep in diskrediet hebben willen brengen.

De vrouwen van Femen zijn bekend omdat zij met blote borsten demonstreren voor de rechten van vrouwen en tegen seksisme. De groep ageerde bijvoorbeeld vorige maand tijdens het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Oekraïne tegen de veroordeling van twee leden van de Russische vrouwenpunkband Pussy Riot.

De politie van Kyiv meldde dat zij een groep explosievenexperts na een anoniem telefoontje naar het hoofdkantoor van Femen heeft gestuurd. Daar zouden zij een pistool en een granaat uit de Tweede Wereldoorlog hebben gevonden.

(Bewerkt door: Redactie )

Via: parool.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~joFFg$45k

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply