Toppløsaktivister i Tunis settes fri

En ankedomstol opprettholdt onsdag dommen på fire måneders fengsel som de fikk for en uke siden, men gjorde fengselsdommen betinget etter at de tre ba om unnskyldning.

- Jeg beklager og ber om unnskyldning, sa tyske Josephine Markmann til dommeren etter at han påpekte at deres oppførsel krenket muslimsk lov.

- Vi hadde ikke ventet at vi skulle sjokkere tunisierne så mye. Vi kommer aldri til å gjøre det igjen, sa franske Pauline Hillier.

Lederen for Femen i Paris, Inna Sjevtjenko, innrømmer at beklagelsene kom uventet, men sa de tre trolig hadde vært under sterkt press i fengselet.

De tre - en tysk og to franske kvinner - ble pågrepet da de blottet brystene til støtte for Amina Sboui, en tunisisk toppløsaktivist som har sittet fengslet i over en måned for å ha malt ordet Femen på en mur i Kairouan.

De ble umiddelbart pågrepet og fengslet for uanstendig oppførsel og angrep på muslimsk moral.

Via: vg.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~4erPW$3Pk

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply