Toppløse demonstranter forsøkte å stjele Putins valgurne

En seierssikker Vladimir Putin møtte søndag opp til et valglokale i Moskva for å avgi sin stemme i det russiske presidentvalget. Den nåværende statsminister er storfavoritt, men beskyldninger om valgfusk og manglende demokrati, har ført til store demonstrasjoner i forkant av valget.

Allerede på valgdagen var bråket i gang. Ved stemmelokalet hvor Putin avla stemmen sammen med kona, dukket det opp demonstranter fra den ukrainske gruppen Femen. Gruppen har for vane å demonstrere toppløs, og søndag valgte de samme velkjente taktikk.

LES OGSÅ: Jelena og kollegene har verdens tøffeste jobb

Forsøkte å stjele valgurnen

Kun 20 minutter etter at Putin hadde forlatt stemmelokalet dukket de tre toppløsaktivistene opp. Ifølge et øyenvitne forsøkte de toppløse kvinnene å stjele valgurnen hvor Putin hadde lagt sin stemmeseddel, skriver Russia Today.

På gruppens egne nettside bekrefter de at formålet med demonstrasjonen var å stjele valgurnen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)
VILLE STJELE VALGURNEN: 20 minutter etter at Putin hadde stemt, kom de toppløse demonstrantene for å stjele valgurnen. VILLE STJELE VALGURNEN: 20 minutter etter at Putin hadde stemt, kom de toppløse demonstrantene for å stjele valgurnen. Foto: Reuters

Demonstrantene hadde skrevet flere slagord på overkroppene, blant annet «Kreml-rotten» og «Jeg stjeler for Putin» – det siste angivelig en kommentar til en kampanje til støtte for presidenten som oppfordrer kvinner til å strippe for ham.

«Putin – en tyv»

Demonstrantene ble arrestert kort etter at de lot plaggene falle. Mens kvinnene ble dratt ut av lokalet av sikkerhetsfolk, skal de ha ropt «Putin – en tyv». Det tok ikke lang tid etter at demonstrantene kastet toppene før sikkerhetsvakter kastet de ut av stemmelokalet. Det tok ikke lang tid etter at demonstrantene kastet toppene før sikkerhetsvakter kastet de ut av stemmelokalet. Foto: Reuters

Femen mener som mange andre demonstranter de siste månedene, at Vladimir Putins parti jukset da de skaffet seg solid flertall under parlamentsvalget i desember. Nå frykter mange at også presidentvalget er fikset.

Femen har blitt kjent for å demonstrere mot en rekke ting i samfunnet. De startet med å demonstrere mot sexturisme i Ukraina, men har også demonstrert mot gassavtalen mellom Ukraina og Russland samt Hviterusslands søknad om å arrangere VM i ishockey.

LES OGSÅ: 200.000 webkameraer skal sikre rettferdig valg i Russland

Tok med seg kona

Vladimir Putin møtte søndag formiddag opp for å stemme sammen med sin kone Ljudmila, som sjelden er å se sammen med ektemannen.

– Jeg våknet, trente litt, og så kom jeg hit, sa Putin til reportere som ventet på ham ved valglokalet i Moskva.

– Jeg håper på stort fremmøte, fortsatte han mens kona smilte ved hans side.

Ljudmila har knapt vist seg offentlig de siste månedene, noe som har ført til spekulasjoner om hvordan det egentlig står til med Putins privatliv, skriver NTB.

TRENTE FØRST: Vladimir Putin fortalte at han startet dagen med å trene før han dro til stemmelokalet og avga stemme i presidentvalget. TRENTE FØRST: Vladimir Putin fortalte at han startet dagen med å trene før han dro til stemmelokalet og avga stemme i presidentvalget. Foto: Reuters

Open all references in tabs: [1 - 5]

Via: tv2.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~f3vWF$f3

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply